Open people

/ Vitaliteitsprogramma

Wat is het vraagstuk van de klant?

Open People wilde graag een vitaliteitsprogramma voor de medewerkers waarin iedereen thema’s zouden kunnen kiezen die pasten bij hetgeen waar ze op dat moment mee bezig waren. Je kan je dus voorstellen dat dat erg uiteenloopt… de een wil werken aan voeding, de ander wil werken aan slaap, de ander aan mindset en weer een ander aan ontspanning. Wat we hebben gedaan?

Wat hebben wij gerealiseerd?

We hebben midden in de lockdown een programma gelanceerd. Een online kickoff waarin alle 5 de verschillende coaches voorbij kwamen. Vervolgens van ieder Werk Atleet thema (beweging, voeding, slaap, mindset en ontspanning) een masterclass en afsluiten met maar liefst 10 (!) weken groepscoaching.

Wat was de uitkomst?

Alle deelnemers hebben veel aan het traject gehad. De één is 4 kilo afgevallen, de ander heeft zich klaargestoomd om 100 km hard te lopen. En dat allemaal online. Deelnemer Harm: “Dat had met Corona te maken, maar het werkte in ons voordeel. Onze collega’s zitten door het hele land, online was de opkomst hoger dan als we het offline georganiseerd zouden hebben. Ik vond het niveau van de coaches ook heel hoog. Ze hadden op elke vraag direct een goed antwoord. De meeste coaches kunnen we ook nu nog bellen. Een reünie zou misschien leuk zijn, ook om te kijken waar we dan staan. Mijn interesse is gegroeid, ik ben me bewuster van mijn gezondheid en voel me intrinsiek gemotiveerd om er wat mee te blijven doen.”

Do we need to say more?

Review van deze case

Wij benaderen medewerkers welzijn op een holistische manier. We kijken verder dan de directe aspecten die met het werk te maken hebben. Samen met Werk Atleet is een fantastisch programma gecreëerd. Medewerkers mochten zich inschrijven op 2 verschillende tracks van 8 weken online. De thema’s: Slaap, voeding, beweging, mindset en mindfulness. Wekelijks een online sessie met informatie en vooral veel uitwisseling. Daarna kon je een week aan de slag met concrete actiepunten en ondersteuning via de app groep. Los van de mooie inzichten en geboekte vooruitgang was de grote winst samenhorigheid en het kennen van de partners (die mochten ook meedoen). Echt een top ervaring met zeer kundige en gedreven teachers. Dikke, dikke aanrader!

Philippe Metz /

Open People

Relevante cases

Open people

/ Vitaliteitsprogramma

ORMIT TALENT

/ Teambuilding

Dentsu

/ Vitaliteitsprogramma

Alles te weten komen over een gezonde levenstijl?

Schrijf je in voor onze nieuwbrief en blijf op de hoogte van de laatste tips, weetjes en adviezen!

Group 3

Waar ben je naar op zoek?

Group 3

Ben je op zoek naar onze opleiding?

Via de button hieronder kom je bij de Werk Atleet Academy. Dé plek om je te laten bijscholen tot Werk Atleet Coach.

Group 3

Op zoek naar Werk als een Atleet van Joep Rovers?

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.