Werk Atleet

Stressbestendig als een atleet

"Vanaf nu kunnen jullie elke stressvolle situatie aan!"

De adem is een superkracht

Allereerst, ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en energie tijdens de sessie “Stressbestendig als een Atleet!” Nu is het voor jou tijd om aan de slag te gaan met alles wat je geleerd hebt tijdens de sessie. Een stuk kennis en achtergrondinfo is fijn, maar nu is het zaak dat je aan de slag kan. Zorg ervoor dat je klein begint. Kijk eerst eens terug naar de lijn die jij getekend hebt. Op welk moment zou jij wel een ontspanningsmomentje in willen bouwen? Onthoudt goed: de adem is jouw anker, iets waar je altijd op terug kan vallen. Een simpele ademoefening van slecht één minuut, kan jouw zenuwstelsel al een flink stuk tot rust brengen.  Wij van Werk Atleet dagen je uit om vanaf nu vaker bewust te ademen en wat vaker hormetische stress-prikkels op te zoeken en zoveel mogelijk weg te blijven bij chronische stress.

Breathe in, breathe out..

You’ve got this!

Kies je intentie en go for it

We sloten de sessie af met het opstellen van een intentie. Weet jij ‘m nog? Schrijf jouw intentie nog eens op en hang deze op de koelkast. Op deze manier help je je brein. Vanaf NU ga jij namelijk aan de slag met die intentie. Maak de intentie zo duidelijk en meetbaar mogelijk zodat jij er mee aan de slag kan. Het heeft tijd nodig om een routine te implementeren en aan te leren. Uit onderzoek blijkt dat dit tussen de 22 en 66 dagen duurt voordat het een gewoonte is. Gun jezelf de tijd en geef niet op!

"When people aks me what the most important thing in life is, I answer: just breath.”

– Yoko Ono-

Koude douche challenge!

Zoals je wellicht begrepen hebt tijdens de sessie, zijn wij onwijs fan van een koude douche in de ochtend. Een koude douche zorgt voor een acute stressprikkel en dus dat je autonome zenuwstelsel naar de fight/flight staat schakelt. Het is ontzettend belangrijk dat je zorgt dat de ademhaling onder controle is voordat je de douche verlaat. Zo train je - naast de tal van andere gezondheidsvoordelen - je stressbestendigheid. Zorg dat je dit rustig opbouwt en start met koud afdouchen. Via onderstaande button kom je bij de Werk Atleet - koude douche challenge. 

Interesse gewekt?

Ben je net zo enthousiast over dit soort thema's als dat wij zijn?

Dan hebben we hier een aantal toffe boekentips:

Boeken tip 1

 

BOEKEN TIP 2

Box-breathing

Een hele bekende ademoefening is de box-breathing. Bij deze oefening adem je in een vierkant. Dat wil zeggen dat je dezelfde tijd aanhoud voor je in- en uitademing. Tussen deze in- en uitademing in houd je een pauze aan van dezelfde duur. Hiermee zorg je dat je ademfrequentie omlaag gaat en je jouw zenuwstelsel wat meer naar de parasympaticus brengt. Hieronder een video van 1 minuut met de box-breathing.

Enjoy!

Zou je ons willen helpen?

Team Werk Atleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: jeroen@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk werknemers in Nederland willen veranderen in atleten, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Gratis vitality scan!

Wil je weten hoe jouw team scoort op vitaliteit? Ontdek het met de gratis WERK ATLEET Vitality ScanWerken er bij jullie al echte “WERKATLETEN”? Ontvang nu de scan en extra info direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.