Werk Atleet

MOVEMENT MAAND!

"Movement is not just about the action we take but the balance we create. True progress lies not only in the vigor of our strides but in the moments of stillness where we gather strength. For in the dance between motion and rest, we find our rhythm and our way forward."

Lets move!

De laatste week alweer. Blijf me op de hoogte brengen van je bevindingen;)

De laatste week staat in het teken van (kantoor) stretches en Yin yoga. Dit kunnen mooie oefeningen zijn om te implementeren tijdens je werkdag. Vaak hebben we niet door hoeveel tijd we in dezelfde houding doorbrengen. Daarom is het super krachtig om elk half uur van houding te wisselen en een stretch of oefeningen te doen. 

Let’s move!

You’ve got this!

Week 4 - Kantoor stretches en Yin yoga

Yin yoga nodigt ons uit om te vertragen, om bewust aanwezig te zijn in het moment. Het is een meditatieve praktijk die ons leert om zowel mentaal als fysiek los te laten, een tegengif voor de constante staat van ‘aan’ zijn die onze samenleving kenmerkt. Deze vorm van yoga biedt een unieke benadering door zich te richten op het rekken en hydrateren van de fascia, wat niet alleen onze fysieke gezondheid ten goede komt, maar ook onze mentale weerbaarheid versterkt.

De relatie tussen yin yoga en de fascia is fascinerend. Door de langdurige, passieve houdingen van yin yoga, krijgen we de kans om diepere lagen van ons bindweefsel te bereiken, wat kan helpen bij het verbeteren van onze flexibiliteit, het verlichten van pijn, en het bevorderen van een dieper gevoel van ontspanning. Dit is essentieel in een samenleving waar de nadruk vaak ligt op het constant presteren en het negeren van de signalen die ons lichaam ons geeft.

Ik vind yin yoga belangrijk omdat het een pad biedt naar een meer gebalanceerd leven, waar ruimte is voor rust en reflectie. Het leert ons om vriendelijker te zijn voor onszelf, om onze grenzen te respecteren en om op een dieper niveau te luisteren naar wat ons lichaam en onze geest nodig hebben. In de stilte en de rust van yin yoga vinden we een kracht die ons ondersteunt in de uitdagingen van het dagelijks leven, en die ons helpt om met meer aandacht en zorgzaamheid in de wereld te staan.

Succes!

The body will become better at whatever you do or don’t do. If you don’t move, your body will make you better at not moving. If you move, your body will allow more movement.

– Ido Portal-

Zou je ons willen helpen?

Team Werk Atleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: jeroen@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk mensen in Nederland willen veranderen in “Werk Atleten”, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Gratis vitality scan!

Wil je weten hoe jouw team scoort op vitaliteit? Ontdek het met de gratis WERK ATLEET Vitality ScanWerken er bij jullie al echte “WERKATLETEN”? Ontvang nu de scan en extra info direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.