Werk Atleet

MOVEMENT MAAND!

"Movement is a medicine for creating change in a. person's physical, emotional, and mental states." ~Carol Welch.

Lets move!

Hoe is de eerste week je bevallen? Merk je al verschil, voel je je beter of lichter? Onthoud dat de oefeningen die we behandelen zo vaak als mogelijk herhaald kunnen worden. Streef ernaar om alle oefeningen minstens 3 tot 4 keer per week uit te voeren.

In week 2 richten we onze aandacht op het creëren van een solide basis: je voeten. Denk eraan, een stevige basis is het fundament voor een sterk ‘huis’. Door de functionaliteit en anatomie van je voeten te verbeteren, minimaliseer je de kans op disbalansen in je lichaam.

Let’s move!

You’ve got this!

Week 2 - Strong Feet

Het bouwen van sterke voeten is cruciaal voor onze algehele gezondheid en welzijn, een concept dat nauw verbonden is met de evolutie van de mens en de ontwikkeling van sportschoenen. In de geschiedenis van de mensheid hebben onze voeten ons vermogen om te rennen en lange afstanden af te leggen, aanzienlijk beïnvloed. Voor onze voorouders was het vermogen om efficiënt te rennen en te bewegen essentieel voor overleving, zoals het jagen op voedsel en het ontvluchten van roofdieren.

Met de komst van moderne sportschoenen in de 20e eeuw, ontworpen om ondersteuning en comfort te bieden, is onze natuurlijke voetbeweging echter aanzienlijk veranderd. Veel hedendaagse sportschoenen bieden zoveel steun en demping dat ze het natuurlijke vermogen van de voet om schokken te absorberen en zich effectief aan te passen aan verschillende oppervlakken kunnen verminderen. Dit heeft geleid tot een debat over de vraag of schoeisel onze voeten zwakker heeft gemaakt en de incidentie van voetgerelateerde verwondingen heeft verhoogd.

Het boek “Born to Run” van Christopher McDougall heeft veel aandacht besteed aan dit onderwerp. McDougall onderzoekt de Tarahumara Indianen, een stam bekend om hun vermogen om honderden kilometers te rennen met minimale uitrusting, vaak op zelfgemaakte sandalen. Hun uitzonderlijke uithoudingsvermogen en lage incidentie van verwondingen ondersteunen het argument dat een natuurlijke loopstijl, waarbij de voet vrij kan bewegen en sterker kan worden, voordelig is.

Het bouwen van sterke voeten gaat dus niet alleen over het verbeteren van sportprestaties of het voorkomen van verwondingen, maar ook over het herstellen van een meer natuurlijke bewegingsvrijheid die we, door de evolutie heen, mogelijk zijn kwijtgeraakt. Het trainen van de voeten om sterk en flexibel te zijn, kan helpen bij het herstellen van een natuurlijke gang en looppatroon, waardoor de algehele lichaamshouding en -balans verbeteren. Dit benadrukt het belang van het ontwikkelen van een sterke basis in onze voeten, niet alleen als een middel tot betere fysieke prestaties, maar als een fundamenteel aspect van onze gezondheid.

Succes!

The body will become better at whatever you do or don’t do. If you don’t move, your body will make you better at not moving. If you move, your body will allow more movement.

– Ido Portal-

Zou je ons willen helpen?

Team Werk Atleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: jeroen@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk mensen in Nederland willen veranderen in “Werk Atleten”, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Gratis vitality scan!

Wil je weten hoe jouw team scoort op vitaliteit? Ontdek het met de gratis WERK ATLEET Vitality ScanWerken er bij jullie al echte “WERKATLETEN”? Ontvang nu de scan en extra info direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.