Werk Atleet

MOVEMENT MAAND!

"Beweging is de basis en de motor voor je brein"

Lets move!

Allereerst, ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en energie tijdens de kick-off masterclass “Movement & Fascia. Nu is het voor jou tijd om aan de slag te gaan met alles wat je geleerd hebt tijdens de sessie. Een stuk kennis en achtergrondinfo is fijn, maar nu is het zaak dat je aan de slag kan. Kijk eerst eens terug naar welk lichaam jij op dit moment aan het bouwen bent én naar welk lichaam je wil bouwen. Wat kan jij in je dagelijks leven implementeren om uiteindelijk het lichaam te bouwen waar je gezond oud mee kan worden? Uiteindelijk wil iedereen voldoende energie hebben en de dagelijkse handelingen en activiteiten uit kunnen blijven voeren. Denk terug aan de basisbewegingen en het investeren in mobiliteit. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, als jij er maar voor zorgt dat je lichaam in beweging blijft en niet vast laat roesten.

Let’s move!

You’ve got this!

Week 1 - Myofascial Releases

In de eerste week duiken we in het hydrateren van de fasciaketens. Gedurende de masterclass hebben we het “spons-effect” grondig verkend. Dit houdt in dat we druk uitoefenen op het bindweefsel, waardoor elektrisch geladen deeltjes water aantrekken, wat resulteert in de hydratatie van het bindweefsel. Het is de meest effectieve methode om knopen of ophopingen in je bindweefsel op te lossen. Komende week kan je hiermee aan de slag. Via onderstaande knop kom je bij de oefeningen voor week 1. 

Daag jezelf uit om deze oefeningen uit te voeren zonder afleidingen. Je zult de oefeningen enkele minuten doen, dus is het essentieel om je volledig te concentreren op een kalme ademhaling. Op deze manier creëer je niet alleen een moment van adempauze, maar geef je ook het Autonome Zenuwstelsel de kans om over te schakelen naar de rust- en herstelmodus (Parasympathicus).

Wat je nodig hebt: Een lacrossebal en een kettlebell.

Succes!

The body will become better at whatever you do or don’t do. If you don’t move, your body will make you better at not moving. If you move, your body will allow more movement.

– Ido Portal-

Zou je ons willen helpen?

Team Werk Atleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: jeroen@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk mensen in Nederland willen veranderen in “Werk Atleten”, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Gratis vitality scan!

Wil je weten hoe jouw team scoort op vitaliteit? Ontdek het met de gratis WERK ATLEET Vitality ScanWerken er bij jullie al echte “WERKATLETEN”? Ontvang nu de scan en extra info direct in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.