+31 (0) 6 51928950 info@werkatleet.nl

Hoedemakers, een tevreden werkgever!

Een van onze klanten – vanaf het eerste uur – is Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling. Samen met Simon Passier en Marc Hoedemakers hebben we gezocht naar een sport die past bij het bedrijf en zijn we na testen met verschillende sporten uitgekomen bij Bootcamp en Kickboksen. In tijden van thuiswerken biedt Hoedemakers via de online weg alsnog bootcamp aan.

Waarom vindt Hoedemakers het belangrijk om te investeren in de vitaliteit van de medewerkers 

Dat komt voort uit hetgeen wij beleidsmatig hebben afgesproken, namelijk dat we willen investeren in de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Fit blijven is natuurlijk een van de voorwaarden om duurzaam aan het werk te kunnen blijven. Dat hierin investeren betaalt zich in mijn ogen uit in minder ziekteverzuim, een fitter gevoel, een hogere productiviteit en bovenal heeft het invloed tussen de oren, het mentale aspect. Uiteindelijk heeft Simon Passier het initiatief genomen om een sportprogramma aan te bieden binnen Hoedemakers.  Veel medewerkers zijn daarbij aangesloten en sporten nu wekelijks, zelfs als ze daarvoor nog nooit gesport hadden. Ook zie je dat verschillende collega’s kilo’s kwijt raken door het sporten en dat is natuurlijk ook een erg mooi resultaat.

Wat zijn reacties vanuit de groep medewerkers en hoe zorgen jullie wekelijks voor een grote opkomst?

Iedereen is erg enthousiast! In deze corona tijd is het helaas  wat lastiger om rondom de werkplek te sporten maar we proberen wekelijks actief te blijven via een digitaal sportprogramma. Daar wordt goed op gereageerd.

Om een bepaald commitment te krijgen van de deelnemers, vragen we medewerkers om een kleine bijdrage in de kosten om deel te nemen aan de sporttrainingen.  Hiermee zorgen we ervoor dat degenen die meedoen betrokken blijven. We kunnen hiermee tot nu toe rekenen op een deelname van 10 tot 20 medewerkers. Als directie en management zijn we wekelijks ook aanwezig bij het sportmoment om het goede voorbeeld te geven, maar vooral ook omdat we het nuttig vinden. We doen het samen en dat maakt het leuk.

Waarom zouden bedrijven volgens jou moeten investeren in het welzijn van de medewerkers?

Medewerkers binnen een organisatie zijn het belangrijkste  kapitaal. Daar moet je goed voor zorgen. De mensen moeten uiteindelijk het werk doen en dat kunnen ze het beste als ze zich fit en gezond voelen.  Andersom: als ze niet lekker in hun vel zitten of veel ziek zijn, kun je daar als organisatie veel last van hebben. Het is een goede zaak om als werkgever een bijdrage te leveren aan het voorkomen van gezondheidsproblemen. Gezondheid is tenslotte het allerbelangrijkst in het leven.

Binnen Hoedemakers is er een verschil tussen de werknemers “buiten” en de werknemers “binnen”. Collega’s op de bouw zijn de hele dag actief. Op kantoor is de beweging beperkt.   Als ik naar mezelf kijk: Ik stap de auto in en uit, loop naar het koffiezetapparaat en veel meer beweging dan dat heb ik niet overdag. De sportmomenten zijn dus vooral in het leven geroepen voor het kantoorpersoneel maar als er mensen van de bouw deel willen nemen, heel graag!

Hoe zie je de toekomst in rondom het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

Ik denk dat binnen het thema vitaliteit “blijven leren” erg belangrijk is. Alles om ons heen blijft veranderen en daar moet je in mee blijven gaan. Wij als Hoedemakers vinden het daarom belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelingen. We ondersteunen hierin middels opleiding- en coaching trajecten.

Je bent voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland, afdeling ‘s-Hertogenbosch. Hiermee kunnen we stellen dat je veel ondernemers en werkgevers spreekt. Wat zou jouw advies zijn aan mede-ondernemers en directieleden als het gaat om duurzame inzetbaarheid en vitaliteit?

In het verlengde van wat Werk Atleet bij ons doet, sporten rondom de werkplek, zou ik iedereen aanraden dit gewoon eens te doen! Plan een try-out en zoek naar activiteiten die bij de organisatie passen. Je kunt niemand dwingen om mee te doen maar een pilot of try out organiseren kan nooit kwaad. Hier hoeven geen lange vergaderingen over gepland te worden, want wat is het risico van een paar trainingen en kijken of het aanslaat? En als men er enthousiast van wordt en het geeft een positieve vibe, ga het dan vooral faciliteren voor je medewerkers. Het is toch heel mooi als je zo iets kunt organiseren? Wij zijn in ieder geval enthousiast! Het heeft zelfs geleid tot deelname aan sportevenementen, wat niet alleen goed is voor gezondheid en vitaliteit maar zeker ook voor de teamgeest! Ook niet onbelangrijk voor duurzame inzetbaarheid.

 

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch