+31 (0) 6 51928950 info@werkatleet.nl

Chief Energy Officers: stay connected en heb plezier met de thuiswerkers!

Daar zitten we dan. 9 maanden nadat het Corona virus ons land door elkaar schudde, testte en uitdaagde op ‘the highest level’. We werken voornamelijk vanuit huis om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ontzettend knap van Nederlandse organisaties hoe snel zij zich weten aan te passen aan de nieuwe (tijdelijke?) manier van werken. Er zijn helaas ook veel organisaties die strugglen met de nieuwe manier van werken. We verliezen het contact met de werknemer, we hebben geen idee hoe fit en vitaal ze thuiswerken of sterker nog, we hebben helemaal geen idee hoe ze er aan toe zijn. Als je met jouw organisatie past in dat laatste rijtje, lees je dan verder? We helpen je graag op weg met onze Chief Energy Officers.

Volgens verschillende onderzoeken hebben we meer stress, neemt overgewicht toe en ervaren we meer fysieke klachten. Voornamelijk de nek, de schouders en de onderrug krijgen het zwaar te verduren. We voelen ons meer eenzaam door thuisisolatie, we missen contact met collega’s, we slapen slechter en in plaats van meer te sporten, sporten we juist minder….

Het moet bovenaan op de agenda staan om te zorgen dat bovenstaande punten jouw werknemers niet zal overkomen. Door voldoende te faciliteren op teambuilding en vitaliteit zorg je ervoor dat jouw werknemers bevlogen en betrokken blijven. We geven je een aantal tips hoe je hier direct mee aan de slag kunt.

10 tips om direct mee aan de slag te gaan.

The Chief Energy Officer (CEO)
Ga op zoek naar vitaliteit ambassadeurs in jouw organisatie en benoem ze tot CEO. Plan een wekelijkse meeting met deze CEO’s en maak plannen om vitaal aan de slag te blijven. Je eigen werknemers kennen elkaar vaak het beste!

How to be your own physiotherapist
Het is belangrijk om in een juiste houding te zitten achter de laptop, maar het is nog belangrijker om voldoende te bewegen, vaste spieren los te maken en te werken aan mobiliteit. Help je medewerkers met een professionele sessie.

Challenges
Stuur wekelijks een challenge waarin collega’s van elkaar kunnen leren of elkaar kunnen uitdagen. Een stappen challenge: wie zet de meeste stappen deze week?

Een challenge om dagelijks 5 minuten te stretchen met een video hoe dat moet, een challenge wie het gezondste ontbijt kan maken na uitleg van een voedingscoach of juist een uitdaging om – op video – in 60 seconden het meeste squats te maken kunnen voor erg leuke video’s zorgen.

De oh-zit-dat-zo masterclass
Organiseer masterclasses voor je medewerkers waarin zij kunnen leren over verschillende thema’s die invloed hebben op stress, op overgewicht en energie. Denk aan thema’s als gezonde voeding, stress & ontspanning of slaap. Zorg voor openbaringen en kennis bij de werknemers zodat ze beter weten hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen.

Morning Coffee
Wie mist er het praatje met collega’s bij het koffiezetapparaat? Start de maandagochtend met een mini meeting. Contact met collega’s kan een boost geven aan de rest van de dag.

Lunchwalk & talk
Beweging tijdens het thuiswerken is noodzaak. Het verbetert focus, zorgt ervoor dat we minder pijntjes krijgen en helpt ook nog eens om overgewicht tegen te gaan. Schiet een half uur in ieders agenda om te bewegen. Dit half uur verdien je zo terug, geloof ons! Een mooi moment om even te videobellen met collega’s en samen te wandelen.

Online Games
Samen spelletjes doen kan heel makkelijk. Denk aan een potje Wordfeud of Words with friends om 4 uur. Lijkt op een potje scrabble. Leuk, makkelijk en lekker competitief. Via boardgamearena.com kun je zelfs direct via je browser spelen.

Sporty Spice
Een gezamenlijk sportief moment zorgt voor veel fun en beweging. Een half uurtje – onder begeleiding van een trainer – knallen als start van de dag, tijdens de lunch of aan het eind van de werkdag houdt de energie er goed in!

MTV Cribs!
Wie kent er het oude MTV programma niet? Neem collega’s mee in je huis tijdens een teammeeting. Wauw heb jij een hond? Speel jij piano? Zo kom je nog eens leuke dingen over elkaar te weten!

Friday vibes
Zorg voor een leuke afsluiten van de vrijdag. Zend een bierbrouwsetje naar collega’s en proef deze samen. Doe een pubquiz (via kahoot.com), doe een thema borrel (disco fever doet het altijd goed!), een dance off of gewoon samen proosten op het weekend.

Support

Er zijn ontzettend veel goede partijen die hulp bieden bij thema’s als vitaliteit, duurzaam inzetbaarheid, teambuilding, coaching etc. Geef deze partijen een kans, ze doen vaak erg goed werk. Wij zouden Werk Atleet natuurlijk niet zijn als we je hier niet bij konden ondersteunen. Heb je hulp nodig om verbonden te blijven met je werknemers, je team of andere collega’s. Kijk dan vooral even rond op onze website.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch