Werk Atleet

Werk als een atleet

"Vanaf nu zijn jullie echte werkatleten!"

Werken is topsport

Allereerst, ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en energie! Nu is het voor jou tijd om aan de slag te gaan met het bouwen van een mooie en functionele warming-up, zodat jij de dag energiek kan beginnen met topprestaties tijdens de werkdag als gevolg. Vergeet niet dat werken topsport is en dat het ontzettend belangrijk is om je dag daarom aan te vliegen zoals een atleet dat doet. Wij willen dat jij Champions League kan spelen op je werk en tegelijkertijd kan werken aan een fit lichaam en sterke mind. Wij gaan er vanuit dat jij één ding kiest uit de masterclass waar je mee aan de slag kan. Of dat nou iets is wat met voeding, slaap, stress & ontspanning of beweging te maken heeft, zolang het iets is wat bij jou past.

Kies voor het laaghangend fruit en wees geduldig.

You rock!

Kies je intentie en go for it

We sloten de sessie af met het opstellen van een intentie. Weet jij ‘m nog? Schrijf jouw intentie nog eens op en hang deze op de koelkast. Op deze manier help je je brein. Vanaf NU ga jij namelijk aan de slag met die intentie. Maak de intentie zo duidelijk en meetbaar mogelijk zodat jij er mee aan de slag kan. Het heeft tijd nodig om een routine te implementeren en aan te leren. Uit onderzoek blijkt dat dit tussen de 22 en 66 dagen duurt voordat het een gewoonte is. Gun jezelf de tijd en geef niet op!

“You’ll never know what you’re capable of until you take that first step and just go for it.”

–  Natasha Hastings –

Wat kan je nog meer doen?

STEL JE BREIN IN STAAT OM MELATONINE TE PRODUCEREN

Richting de avond, naar mate het buiten donkerder en frisser wordt, produceert je brein van nature meer melatonine om iedere cel in het lichaam het signaal te geven dat de nacht eraan komt.
Duisternis (en dit registreren met je ogen) is hiervoor essentieel. Daarom wil je kunstmatig licht zoveel mogelijk vermijden als de zon onder is. Vervang fel licht in huis met warmer getinte lichtbronnen – 
zoals bijv. kaarsen en zoutlampen – en vermijd schermen zoals je telefoon en de televisie. 

breathwork om te ontspannen

Zoals je in de sessie hebt kunnen ervaren is onze ademhaling de afstandsbediening tot het autonome zenuwstelsel. Door bewust te kiezen voor een diepe en langzame ademhaling, kunnen we zowel lichaam als geest naar een meer ontspannen staat sturen.

Mijn persoonlijke favoriet is de Box Breathing Method, welke je hieronder kunt proberen. Veel ademplezier! 

Video

Zou je ons willen helpen?

Team Werkatleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: keanu@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk werknemers in Nederland willen veranderen in atleten, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Op zoek naar Werk als een Atleet van Joep Rovers?

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.