Werk Atleet

Werk als een atleet

“Today is the opportunity
to build the tomorrow you want.”

Kleine reminder

Hé vertel eens, hoe staat het ervoor met jouw warming-up? Hoe gaat het verloop van jouw wedstrijd? En, what about your cooling down? Even graven in je gedachten en terugkijken naar de sessie ‘Werk Als een Atleet’

Waarschijnlijk ben je aan het knallen met je nieuwe gewoonte. Zit deze er al lekker  in, of ben je tegen wat obstakels aangelopen? No worries, dit is heel normaal. Laten we het brein een handje helpen om jouw gewoonte (voor)goed te implementeren.

Nieuwe gewoontes zijn nou eenmaal niet zo makkelijk

Het aanleren van een gewoonte heeft tijd nodig. Er moeten nieuwe neurale paden aangelegd worden in je brein. 95% van de keuzes die we maken zijn onbewust, daarom is het slim om hierop in te zetten. Wil jij meer water drinken? Zet dan een flesje in het zicht. Wil jij gezonder eten? Zet dan gezonde keuzes in het zicht. Wil jij ’s ochtends een rondje wandelen? Dan zet je jouw loopschoenen naast je bed! Hieronder vind je een krachtig voorbeeld over “nudging”.

Hoe maak jij er een succes van?

> Kies voor de grootst mogelijke kleine stap.
> Verander een oude gewoonte in een nieuwe of koppel 2 gewoontes aan elkaar. 
> Zet nudging in om jouw onbewuste gedrag te beïnvloeden.
> Heb geduld en hou vol!

De kracht van Nudging

“There is no elevator to success, you have to take the stairs”

–  Zig Ziglar

Nieuwe challenge

Is het jou gelukt om de afgelopen weken aan de slag te gaan met jouw intentie vanuit de masterclass? We zijn ontzettend trots op jou! Dan is het nu tijd om te evalueren.
Hoe was dit voor je? Is het een toegevoegde waarde? Heb je er profijt van? Levert het je veel op? Vanuit daar kan je er een nieuwe gewoonte toevoegen, of inzetten op iets nieuws.

Formuleer voor jezelf een nieuwe intentie een maak deze zo specifiek mogelijk. Waar ga je mee aan de slag en hoe ga je dit doen.

Boekentip

Een geweldig boek wat gaat over het implementeren van nieuwe gewoontes is: “Atomic habits”. Als jij meer verdieping wil is dit een must read!

Zou je ons willen helpen?

Mocht het je in de vorige mail ontgaan zijn: je zou ons ontzettend helpen een Google Review achter te laten. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Samen veranderen we in echte atleten! ❤️

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.