Werk Atleet

"Vind de balans tussen positieve stress en herstel"

Inzicht geeft invloed

Allereerst, ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en energie! Nu is het tijd om aan de slag te gaan met nieuwe gewoontes. Welke energie nemende activiteit kun je gaan vervangen door een energie gevende activiteit? De balans vinden tussen stress & herstel is key. Op deze manier kunnen we knallen op de momenten dat het nodig is, en ook voldoende tijd bewaren om onze batterij weer volledig op te laden. 

Later op deze pagina vind je ook nog een bestand met tips voor het aanleren van nieuwe gewoontes.

Zet je grootst mogelijke kleine stap, en wees geduldig.

You rock!

Mind your steps

Het aanleren of aanpassen van gewoontes kost tijd. Je brein is liever lui dan moe, en ziet het belang niet van lange termijndoelen. Het enige waar die zich mee bezig houdt is de vraag ‘Ben ik veilig?’. Als je dus op de bank zit, in een warm huis, is dit voor je brein voldoende.

Daarom is het belangrijk je brein een beetje te helpen. Dit kun je het beste doen door nieuwe gewoontes in te plannen, op te schrijven, te evalueren, en mogelijke obstakels in kaart te brengen.

Als je op de onderstaande link klinkt, krijg je tips en tricks voor het aanleren van nieuwe gewoontes.

Good luck! 

“The right time to relax is when you don’t have the time to do so.”

–  Sydney J. Harris –

MEDITATIE

Deze meditatie is een combinatie van verschillende ontspanningstechnieken. Zo maken we gebruik van de adem, het bewust richten van de aandacht, en progressieve spierontspanning. Door deze technieken met elkaar te combineren sturen we een sterk signaal naar ons lichaam dat het veilig is, en we kunnen shiften naar de ruststand. Een fijne meditatie om ook de doen voor hete afschakelen na een drukke dag, of net voor het slapen gaan.

Zou je ons willen helpen?

Team Werk Atleet wil altijd de beste sessies neerzetten voor jou. Dit is wat wij het allerbelangrijkste vinden!
Daarom is feedback altijd welkom, en kun je deze mailen naar: mignon@werkatleet.nl

Omdat we zoveel mogelijk werknemers in Nederland willen veranderen in atleten, zou je ons ontzettend helpen met het achterlaten van een Google Review. Je doet dit heel makkelijk via de onderstaande knop.

Onze dank is groot ❤️

Op zoek naar Werk als een Atleet van Joep Rovers?

Deze website maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.